360º Video

Een 360º video is een video waarvoor tegelijkertijd alle kanten op gefilmd is. Door deze beelden naderhand aan elkaar te plakken, ontstaat een video waarin de kijker rond kan kijken. In combinatie met een virtual-reality-bril een totaalbeleving! Bekijk enkele voorbeelden van onze 360-gradenvideo's in ons portfolio.

360-gradenvideo is relatief nieuw. Vooral op het gebied van toegankelijkheid staat de techniek nog in de kinderschoenen. YouTube ondersteunt sinds een paar maanden 360-gradenvideo's. Deze zijn met de browsers Chrome en Firefox, Opera en Internet Explorer te bekijken. Ook met de YouTube-app voor Android en iOS kunnen eenvoudig 360-gradenvideo's bekeken worden. Een andere bekende speler die 360-gradenvideo ondersteunt is Facebook. Op de website en in de app verschijnen 360-gradenvideo's die reageren op de gyroscoop van je mobiele telefoon.

Onderstaand vind je onze 360-gradenvideo die we produceerden voor Rotortug. Wil je de video op je mobiel bekijken? Gebruik dan de YouTube-app.

Virtual reality

360-gradenvideo's lenen zich bij uitstek voor het bekijken met een virtual-reality-bril! Omdat er veel gebeurt om je heen, is het erg fijn om op een natuurlijke en snelle manier je focus te kunnen verleggen. Wij kunnen onze 360-gradenvideo's geschikt maken voor de Oculus Rift, de Samsung Gear VR, HTC Vive en een Google Cardboard.

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo