Mogelijkheden voor 360-gradenvideo

Een 360-gradenvideo is een video waarvoor tegelijkertijd alle kanten op gefilmd is. Door deze beelden aan elkaar te plakken, ontstaat een video waarin de kijker rond kan kijken. De benadering en opname van een 360-gradenvideo is anders dan van reguliere video, maar ook hier geldt dat een goede eindmontage een 360-gradenvideo kan maken en breken.

Conceptontwikkeling en scriptschrijven

Het liefst sleutelen we net zo lang aan het concept tot het voor jou en voor ons goed is. Voor dat wij aan de slag gaan met de opnames moeten er een aantal dingen gedaan worden. Wij vinden storytelling binnen een productie altijd erg belangrijk. Welk verhaal wil jij vertellen aan jouw doelgroep? Als dat voor alle partijen helder is, gaan we een concept en vervolgens een storyboard maken.

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo

Opname

We maken gebruik van professionele opnameapparatuur voor monoscopische (8K) en stereoscopische (6K per oog) beelden.

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo

Montage

Net als bij reguliere video is het belangrijk dat een 360-gradenvideo goed gemonteerd is. Wellicht een open deur, maar 360-gradenvideo's moeten niet te lang en niet te kort zijn. De gewenste lengte is weer afhankelijk van het platform dat we inzetten. 360-gradenvideo's op Facebook mogen een stuk korter zijn dan 360-gradenvideo's die op een beurs worden bekeken door een virtual reality-bril.

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo

Color grading en belichting

Natuurlijk controleren we alle beelden op kleur en belichting. Belichting werkt bijvoorbeeld goed om een focus in het 360-gradenbeeld aan te brengen. Kleur communiceert een sfeer: Warme kleuren komen helder en energiek over. Koele kleuren geven een kalmerende en rustige indruk.

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo

3D en 2D animatie

Animaties kunnen net wat meer jeu geven aan 360-gradenvideo's. Een tekstuele toelichting terwijl iemand iets uitlegt bijvoorbeeld. Of een zwevend 3D object, of, zoals in onderstaand voorbeeld, 3D confetti tijdens een scene-overgang.

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo

Toepassing

Wij maken onze 360º video's geschikt voor YouTube en Facebook, maar ook kunnen we complete systemen met virtual reality brillen, zoals de Oculus Go of de Oculus Rift leveren.

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo