Mogelijkheden met EZVR

Door 360-gradenfoto's aan elkaar te koppelen met links, een plattegrond of een menu kunnen bezoekers een virtuele wandeling maken en ieder detail op hun gemak bekijken. Als we daar nog interactieve elementen (bijvoorbeeld een voice-over of informatiepunten) aan toevoegen, wordt het nóg leuker om jouw merk of product virtueel te verkennen. Om inspiratie op te doen, vind je in ons portfolio veel voorbeelden van virtuele tours.

Hieronder vind je de mogelijkheden van het platform en welke elementen we kunnen toevoegen op jouw virtuele tour zo gebruikersvriendelijk en leuk mogelijk te maken.

Koppelingen

Meerdere 360° foto's kunnen gecombineerd worden tot een virtuele tour. Bezoekers van je website kunnen op die manier virtueel door je de locatie wandelen. Links zijn knoppen die verwijzen naar een volgende ruimte. De kleuren van de links zijn aan te passen. Voorbeelden van virtuele tours met links zijn Bowers & Wilkins ID Lounge en Heineken Experience.

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo

Een andere manier om meerdere 360-gradenfoto's aan elkaar te koppelen is door gebruik te maken van een plattegrond. De bezoeker kan in de plattegrond op punten klikken, waarna ze worden verwezen naar de betreffende ruimte. Voorbeelden van een virtuele tour met hotspots zijn Tinello Keukens & Interieur en U-Boat Worx Duikboten.

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo

Een veelgebruikte manier om 360° foto's aan elkaar te koppelen is door gebruik te maken van afbeeldingen. Zo kan de bezoeker van uw website gemakkelijk doorklikken naar de ruimte die hij of zij wil bekijken. Twee voorbeelden van virtuele tours waarin afbeeldingen zijn gebruikt zijn Adidas Brandstore en FIFTH | NRE.

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo

Ten slotte kun je in EZVR heel makkelijk de keuze maken voor een tekstmenu. Rechts onderin beeld verschijnt dan een menu dat je makkelijk kunt verbergen en oproepen. Voorbeelden van virtuele tours waarin gebruik is gemaakt van tekstmenu's zijn Modelwoning Capelle aan den IJssel en Schrijverskwartier Eindhoven.

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo

Maak je virtuele tour nog leuker

Geef je virtuele tour meer betekenis en houd 'em langer interessant door interactieve elementen toe te voegen. Bijvoorbeeld informatiepunten: door erop te klikken verschijnt een of meer velden met afbeeldingen en tekst. Natuurlijk werken deze informatiepunten ook in de virtual-reality-modus. Voorbeelden van virtuele tours waarin gebruik is gemaakt van informatiepunten zijn Avadent en Duurzame Woning.

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo

Maar daar blijft het niet bij. Het is mogelijk om een voice-over om op een heel natuurlijke manier informatie over te brengen, zoals bijvoorbeeld bij de virtuele tour van Villa Pardoes.

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo

Virtual reality

Iedere EZVR-tour heeft standaard virtual-reality-ondersteuning: of je nou gebruikt maakt van een Google Cardboard, Oculus Rift, Samsung Gear VR of HTC Vive. Sterker nog: EZVR is ontwikkeld met virtual reality in het achterhoofd. EZVR maakt gebruik van WebVR. Een zogenaamde API die de standaard wordt voor virtual reality op het internet.

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo

Makkelijk delen en implementeren

Een virtuele tour op EZVR is heel eenvoudig te implementeren op je eigen website. Haal via het deel-menu de insluitcode op en plaats deze op je website. Mocht het niet lukken met de implementatie, dan helpen we je daar graag bij. In het deelmenu vind je ook snelkoppelingen naar Facebook, LinkedIn, Twitter en WhatsApp. Zo wordt jouw virtuele tour geen strobreed in de weg gelegd om het hele internet over te gaan!

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo

Ondersteuning

Wanneer je een applicatie zoals een virtuele tour laat maken, wil je dat iedereen deze kan bekijken. Ongeacht welk apparaat, besturingssysteem en webbrowser gebruikt wordt. Nog steeds worden 360º foto's opgemaakt in Java of Flash. Dat zijn technieken die langzaam uit het digitale straatbeeld verdwijnen, mede door het besluit van Apple (reeds in 2007) om deze technieken niet te ondersteunen op hun mobiele apparaten. EZVR werkt op ieder apparaat. Dus of een virtuele rondleiding nou wordt bekeken op een computer met het Windows besturingssysteem, een iPhone of een Android tablet, het werkt altijd! En de bediening wordt automatisch aangepast aan het apparaat. Zo zijn virtuele tours op een touch-screen-apparaat met multi touch te bedienen, en kun je met een recente mobiele telefoon rondkijken met behulp van de gyroscoop.

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo