Tarieven 360º video

De kosten van een 360-gradenvideo zijn afhankelijk van veel factoren. Moeten er acteurs worden ingehuurd? Op hoeveel locaties gaan we opnemen? Worden er animaties toegevoegd aan de 360-gradenvideo? Maken we gebruik van een externe geluidsman? Grofweg liggen de kosten van de projecten die wij hebben uitgevoerd tussen de 1000 en 15.000 euro.

Briefing

Aan de hand van een goede briefing kunnen we een concept of offerte maken voor jouw 360-gradenvideo. Hieronder vind je een checklist voor een goede briefing: wat is voor ons relevante en waardevolle informatie?

Verhaal

Welk verhaal wil je vertellen? Wil je laten zien hoe goed je bedrijf is voor werknemers? Of bijvoorbeeld je nieuwste product toelichten? We vinden het fijn om ons voorafgaand aan onze concept/offertefase in te lezen.

Doel

Wat moet de video bereiken? Meer traffic naar je website? Het wekken van interesse voor je product op een beursvloer? Of alleen enthousiasme en interesse opwekken? Hoe duidelijker wij weten wat een 360º video moet veroorzaken, hoe beter wij mee kunnen denken in de conceptfase.

Doelgroep

Wie bekijkt de 360º video? Zijn dit hoogopgeleide communicatieprofessionals met veel voorkennis, of moet de video door zoveel mogelijk mensen begrepen kunnen worden? Zijn het hoofdzakelijk mannen? Vrouwen? In welke leeftijdsgroep en wat is het gemiddelde opleidingsniveau? De doelgroep is bepalend voor de tone-of-voice en vorm van de 360-gradenvideo.

Inzet

Wordt de 360-gradenvideo op YouTube geplaatst? Of op Facebook? En wordt deze op een website geïmplementeerd? Of wordt de video afgespeeld op een Oculus Rift op de beursvloer? Geef je potentiële klanten een kartonnen virtual-reality-bril mee om de film thuis nogmaals te bekijken?

Deadline

Gemiddeld rekenen we een doorlooptijd van 8 tot 10 weken voor een voor een 360-gradenvideo, maar aangezien elke productie op maat wordt gemaakt, kan dit verschillen.

Wensen omtrent inhoud en vorm

Als er zeker een bepaald element aan bod moet komen, zoals bijvoorbeeld een geanimeerde uitleg van een product of wereldkaart, drone-beelden vanuit de lucht of een toelichting door een directeur of bestuurder, dan horen we dit graag vooraf.

Budgetindicatie

Wanneer wij weten wat jouw denkrichting is voor de prijs van de video, kunnen wij je op maat bedienen. Dan denken we niet te groot als de financiële middelen beperkt zijn en denken wij niet te klein, wanneer er meer mogelijk is.