Virtual reality-bril Oculus Rift

In 2016 wordt de eerste consumentenversie van de Oculus Rift verkocht. Wij maken onze virtuele tours geschikt om met de Oculus Rift te beleven. Wanneer je je hoofd beweegt, beweegt de 360º foto mee. En simpelweg met je kijkrichting spring je naar een volgende ruimte of open je 3D-informatievelden. Zo ontstaat een ongeëvenaarde ervaring die je het gevoel geeft daar te zijn waar de 360º foto gemaakt is! Natuurlijk kun je ook onze 360º video's met een Oculus Rift bekijken. Gebruik daarvoor de GoPro VR Player.

Achtergrond

Het concept virtual reality (VR) bestaat al sinds 1860. Maar het was het bedrijf Oculus dat in 2013 verantwoordelijk was voor een ware opleving. Met hun virtual reality-bril, de Oculus Rift, maakten ze virtual reality opeens betaalbaar en interessant voor ontwikkelaars. Het zorgde voor een hausse op het het gebied van VR. Niet voor niets werd het bedrijf in 2014 overgenomen door Facebook voor 2 miljard dollar.

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo

Hoe werkt het?

Om een goed idee te krijgen van virtual reality, zul je het zelf moeten ervaren. Onderstaand filmpje geeft een impressie van wat je kunt verwachten.