Het einde van Flash

Geplaatst op 11 augustus 2016 om 15:17u

Adobe Flash Player speelde een cruciale rol bij de ontwikkeling van video, games en virtuele tours op het internet, maar tegenwoordig gebruiken de meeste websites technologieën zoals HTML5. De aankondiging van Apple in 2007 dat Flash niet zou worden ondersteund op iPhones zorgde voor een flinke deuk in de populariteit van Flash. Negen jaar later lijkt het doek dan echt te vallen. Google kondigde aan Flash automatisch te gaan blokkeren in de browser Chrome.

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo

Een beter alternatief

Vandaag de dag wordt meer dan 90% van alle Flash-applicaties op het web achter de schermen ingeladen om bijvoorbeeld analytics te ondersteunen. Dit soort Flash vertraagt de boel, daarom zal Chrome vanaf september Flash beginnen te blokkeren. HTML5 is veel lichter en sneller, en daarom energiezuiniger. Dat zul je bij veel websites merken.

Het zelfde geldt voor virtuele tours en 360º foto's. Jarenlang was Flash hiervoor de standaard. Sinds de komst van HTML5 met alle mogelijkheden die het biedt, bouwen onze tours met die technologie. We zijn dan ook erg verheugd dat dit de standaard wordt!

Al in september 2015 werd veel Flash-inhoud click-to-play gemaakt door Google. Dit leverde zoveel positieve reacties op, dat Google besloot deze lijn voort te zetten.

Maak je gebruik van Flash voor jouw virtuele tours? Schakel daarmee zo snel mogelijk over naar HTML5, door bijvoorbeeld gebruik te maken van EZVR. Wij kunnen je daarmee helpen. Neem daarvoor contact op met ons!