High-end virtual-reality-brillen

We onderscheiden kartonnen virtual-reality-brillen die ideaal zijn om weg te geven en brillen van hogere kwaliteit. De laatste zijn, als vanzelfsprekend, duurder dan de kartonnen variant. Ook is er geen smartphone nodig voor deze zogenaamde head mounted displays (HMDs). Ze zijn ideaal om te gebruiken op een beurs of ander event en doorgaans worden ze gehuurd. Ons werk, zowel onze 360º foto's als 360º video's, is geschikt voor alle typen.

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo

Verschillende varianten

Binnen de high-end VR-brillen kun je kiezen tussen typen die aangesloten worden op een computer en stand alond VR-brillen.

Oculus Rift en HTC Vive

De Oculus Rift was de virtual-reality-bril die de hype ontketende. Sinds begin 2016 wordt de consumentenversie geleverd. Daarnaast is er de Vive, een virtual-reality-bril van HTC die voornamelijk wordt gebruikt voor gaming, maar ook goed geschikt is voor 360º beeldmateriaal.

Samsung Gear VR

De Samsung Gear VR is een stand alone virtual-reality-bril. Dat wil zeggen dat deze niet aangesloten hoeft te worden op een computer. Een aantal mobiele telefoons van Samsung kan gebruikt worden in combinatie met de hoogwaardige houder met lenzen van hoge kwaliteit.

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo