360º Video op YouTube & Facebook

360-gradenvideo bestaat nog niet heel lang. Toch zijn er een aantal grote bedrijven die er de waarde van inzien. Zo kunnen 360-gradenvideo's worden geupload naar Facebook en bekeken worden in de app én op de website. Ook YouTube ondersteunt het. We zetten de eigenschappen van deze platformen hieronder uiteen.

YouTube

Als je 360-gradenvideo's op YouTube wilt bekijken met je computer, moet de nieuwste versie van Firefox, Internet Explorer, Chrome of Opera op je computer zijn geïnstalleerd. Het is helaas niet mogelijk om met Safari van Apple 360-gradenvideo's op YouTube te bekijken.

Gebruik op je mobiel de nieuwste versie van de YouTube-app voor Android of iOS. Deze apps bieden ondersteuning voor de cardboard. 360-gradenvideo's op YouTube zijn ook met een Samsung Gear VR te bekijken. Gebruik daarvoor de app Samsung Internet for Gear VR.

Je vindt onderstaande video op de website van YouTube. Klik op je smartphone op de link om de YouTube-app te openen (als die geïnstalleerd is).

Facebook

Wil je 360-gradenvideo's op Facebook bekijken? Controleer dan of je de nieuwste versie van Chrome of Firefox gebruikt. Je kunt 360-gradenvideo's op Facebook helaas niet bekijken in Safari of in Internet Explorer.

360-gradenvideo's op Facebook zijn ook te bekijken met de app. Controleer of je de nieuwste versie van de Facebook-app gebruikt. Als je een iOS-apparaat gebruikt, moet het een iPhone 4s of nieuwer of een iPad 2 of nieuwer zijn. Het moet ook een iOS-apparaat met iOS 7 of hoger zijn. Zorg dat je Android 4.3 of hoger gebruikt als je een Android-apparaat hebt.

Open onderstaande video op de Facebook-pagina van Carnaval in Kruikenstad, op zoek 'm op in de app.