Virtual reality voor jouw bedrijf

Hoe zou het zijn als je midden in een foto of film kon staan? Door gebruik te maken van virtual reality kan dit. Je kunt laten zien waar je trots op bent, op een leuke en innovatieve manier: je dompelt mensen even volledig onder in de wereld van jouw bedrijf. Velen hebben nog nooit een virtual reality-ervaring gehad: zij zullen jouw virtual reality bedrijfsfilm dan ook niet snel vergeten. Je kunt bijvoorbeeld heel goed…

  • De geschiedenis van jouw bedrijf vertonen
  • Laten zien hoe duurzaam jouw bedrijf werkt
  • Dealers een gevoel geven bij jouw producten
  • Lastig uit te leggen processen visualiseren met toegevoegde animaties

Hoe werkt het precies?

Met onze camera’s filmen of fotograferen we tegelijkertijd alle kanten op. Deze beelden voegen we vervolgens samen, zodat één 360-gradenfoto of 360-gradenvideo ontstaat. Deze vullen we eventueel aan met levendige animaties. Wanneer je zo’n video of foto bekijkt met een virtual reality-bril, heb je het gevoel dat je er middenin staat: Je kijkt eerst voor je, naar bijvoorbeeld de verteller, vervolgens kijk je even achter je, naar een draaiende machine. En dat gewoon door je hoofd te draaien: je ervaart "presence", het gevoel dat je er echt bij bent.

Wat kost virtual reality?

De kosten van virtual reality lopen erg uiteen. In het geval van 360-gradenfoto's zijn de kosten afhankelijk van het aantal foto's en locaties. Bij 360-gradenvideo is de prijs onder andere afhankelijk van de lengte van de video, het aantal locaties waar we opnames maken en het wel of niet gebruiken van animaties om de video aan te kleden. Grofweg liggen de kosten van de projecten die wij hebben uitgevoerd tussen de 1000 en 15.000 euro. Vertel ons iets over je bedrijf en geef aan welke boodschap je wilt overbrengen: dan doen wij graag een voorstel!

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo

Hoe kan ik virtual reality ervaren?

Onze films en foto's zijn het beste te bekijken met een virtual reality-bril, zoals bijvoorbeeld de luxe Samsung Gear VR van kunststof. Deze bril sluit helemaal af en geeft je de beste ervaring van de film. Een andere optie is de Google Cardboard. Dit is een kartonnen VR bril die je gebruikt in combinatie met een app op je smartphone. De Cardboard is full color te bedrukken en erg leuk om weg te geven als relatiegeschenk. Op je computer sleep je het filmpje op Youtube met je muis rond in het scherm. Ook de Facebook-app ondersteunt VR video. Je kunt hierin rondkijken door je smartphone te kantelen en te draaien.

360-gradenfotografie en 360-gradenvideo

Hoe ziet dat er uit in de praktijk?

Hieronder kun je een gerealiseerd project van ons bekijken in een kort filmpje. Je ziet een interactieve VR-tour op basis van foto’s voor een middelbare school in Den Haag. Zij gebruiken de rondleiding in combinatie met een Google Cardboard om nieuwe leerlingen te werven.